Tevreden klanten

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Yvonne Bijl-Hooijer
Average rating:  
 12 reviews
 by Erna Tigelaar
Prachtige middag!

Donderdagmiddag 29 september was Yvonne bij ons in het woonzorgcentrum NNCZ Jannes van der Sleedenhuis, Wolfsbos. Yvonne vertelde prachtige verhalen en gedichten. Bewoners en cliënten hebben genoten! Voor herhaling vatbaar!

 by Wendy Metselaar
gezelligheid kent geen tijd

Maandag 22 augustus kwam Yvonne bij ons in woonzorgcentrum Beatrix ivm de feestweek. Yvonne verzorgde een mooie gezellige avond waarin gelachen werd en veel herinneringen werden opgehaald. Yvonne nam een ieder mee in de Drentse taal, wat heel herkenbaar was.
Kortom een geslaagde avond.

 by Nina
Super gezellig

17 augustus hadden we een tuin praatje bij Yvonne.
Nou mensen als je de kans krijgt direct reageren.
Het weer leek niet zo goed maar toen Yvonne begon te vertellen was net of de zon ging schijnen.
Heel veel gelachen en super gezellig.
Yvonne bedankt en de baas bedankt voor de goede zorgen.

 by Anjet vannKapel
Lekker ontspannen

Momenteel lees ik iedere avond, voor het slapen gaan, een verhaaltje uit jouw boek “de Baos en ikke”.
Heerlijk ontspannend en vaak met een knipoog geschreven. Wanneer ik het boek dicht sla, heb ik een glimlach op m’n gezicht.
Ik kijk al uit naar een tweede boek van jouw hand!

 by Sylvia Seinen/ De Westerkim
Drentse Oamd

Wij, de Westerkim, hebben Yvonne gevraagd voor een "Drentse Oamd" voor onze bewoners!
Yvonne kwam binnen en al gelijk leek het of ze "kiend an huus" was. Yvonne is laagdrempelig, grappig, een gepassioneerd vertelster en gezellig maar het meest belangrijke waarmee Yvonne het maakt is het feest van herkenning. Zoveel Drentse woorden die haast niet meer gebruikt worden en bij het noemen ervan heel veel herinneringen en/of gevoelens opwekken bij de bewoners maar ook bij mijzelf.
Wij hebben een geweldige avond gehad met Yvonne!

 by Greetje Wachtmeester
Grandioos!

Op 28 juli op donderdagmiddag stond het gepland, Yvonne Bijl komt gonst het door het huis en op de afdeling. Van de Drentse Taol. Daar ga ik zeker naartoe.
Een enthousiaste groep mensen verzamelde zich vol verwachting rond Yvonne. Er werd over en weer veel herinneringen gedeeld en mooie verhalen kwamen als vanzelf naar boven. Yvonne weet over elke situatie een verhaal of gedicht uit eigen werk te toveren en na anderhalf uur was niemand zich bewust hoe snel de tijd voorbij gegaan was en men wilde eigenlijk nog meer horen. Maar aan alle mooie en fijne dingen komt een eind maar niet voordat we besloten hadden dat Yvonne zeker nog eens moet komen.
Yvonne bedankt voor de leuke middag, iedereen heeft genoten.

 by Roelie Smit
dialectmiddag

Maart is bij de Vrouwen van Nu dialectmaand. Ik had Yvonne Bijl gevraagd om een middag te verzorgen bij de Vrouwen van Nu in Ommen. Dat bleek een goede keuze!
Wat hebben we een gezellige middag gehad en veel gelachen met Yvonne! Ze is zo'n spontane vrouw! Ze vertelde verhaaltjes en las zelfgemaakte gedichten voor. Soms heel ontroerend, uit haar bundel Zwanekiend. Ook zette ze ons aan het werk. We kregen een verhaaltje op papier in het Nederlands. Wij moesten kijken wat letterlijk uit het Drents was overgezet en dus geen goed Nederlands was. Leuk om zo in groepjes bezig te zijn . Het was al met al een prachtige middag!

 by Hennie IJmker
Avond Vrouwen van deze Tijd Noordscheschut

Yvonne bracht met haar gedichten en vertellegies op humoristische wijze veel herkenbare zaken uit de omgeving naar voren. Het verhaal van de ‘koppies los in de kaste’ en de blauwe route tussen Spier en Dwingeloo, zal menigeen zich nog vaak herinneren.
Door ook de toehoorders hierbij nauw te betrekken werd het een avond van ons allemaal.
Te snel was het tijd om af te sluiten, maar er volgt ongetwijfeld een volgende keer.
Yvonne bedankt !!

 by Gretha Barelds
Mooie drentse verhalen

Yvonne uitgenodigd op onze doe-morgen voor de ouderen. De zaal zat goed vol en de bewoners hebben enorm genoten van de mooie herkenbare drentse verhalen. Ook betrok ze de mensen erbij en werd er gelachen. Prachtig! Echt een aanrader en wij gaan Yvonne zeker nog een keer uitnodigen! Nogmaals bedankt Yvonne

 by Marlène Smit
Het was prachtig

We begonnen met een klein groepje, maar langzaam aan moesten we de kring steeds groter maken. Mensen vonden de verhalen geweldig. Het was ook interactief en de mensen haalde herinneringen op. We dachten eerst dat we het niet te lang konden laten duren, maar iedereen bleef geboeid luisteren en de middag was voorbij voor we het wisten. Ondertussen werden er ook knieperties gebakken waar Yvonne ook mooi op inspeelde met een verhaal uit een van haar eigen boekjes.
We gaan Yvonne zeker nog vaker uitnodigen.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»